Marina Eiland

Hej og velkommen til min blog! 

Jeg hedder Marina Eiland er 30 år og bor med min elskede mand Christian i vores dejlige hus med have i Sorgenfri i Nordsjælland.

Her kommer jeg til at dele ud af det jeg holder aller mest af at lave. Om det er i køkkenet, haven, rejse eller andre oplevelser. Men lad mig være ærlig. Der kommer klart til at være overvægt af opskrifter. Så jeg ikke selv bliver overvægtig, forsøger jeg også at finde på sundere alternativer i det søde køkken, men jeg er en sucker for sukkerholdigt bagværk. 

Du er velkommen til at lade dig inspirere af de forskellige indlæg på bloggen, det er derfor den er her. Men vær venlig at linke til min blog. Billederne tilhører mig og brug af dem vil være brud på ophavsretten. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Vegansk frugtkage

Jeg har igen kastet mig ud i at lave en kage, som alle i vores vennekreds kan spise. Allergikere eller ej. Denne gang tager jeg forskud på sommeren og glæden ved frugt og bær i kage. 
Kager uden mælk og æg kan godt virke tørre, men i denne kage gør olien kagen fugtig og svampet, næsten klæg. Det synes jeg altid veganske kager bliver.

Denne opskrift passer til en springform på 22 cm. i diameter. 

Ingredienser

180
g.
mel
200
g.
sukker
1
tsk.
vaniljesukker
1
tsk.
bagepulver
1
tsk.
maizena (majsstivelse)
2
dl.
havremælk (ris- eller soyamælk kan også bruges)
2
spsk.
rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
200
g.
valgfri frugt (rabarber eller æbler i stykker, diverse frosne bær)

Fremgangsmåde

Start med at tænde for ovnen på 175 grader alm. ovn.

Bland alle de tørre ingredienser (mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og maizena) sammen i en skål. 
Tilsæt de våde ingredienser (havremælk og olie) og rør det sammen til en ensartet dej. 
Vend til sidst stykker af frugt eller frosne bær i dejen. 

Da den færdigbagte kage vil være meget klæg, og derfor svær at få ud af formen, anbefaler jeg, at man klipper et stykke bagepapir til, så det passer ned i bunden af springformen. Derefter smøres og meldrysses siderne. 

Hæld dejen over i formen og fordel den jævnt. 
Bages midt i ovnen i ca. 40 min. 

Bonusinfo

Denne opskrift kan varieres i det uendelige. Brug din yndlingsfrugt, bær der er i sæson eller hvad du lige har i fryseren. Jeg har brugt brombær, da vores fryser er ved at flyde over med brombær fra sidste høst. 

Velbekomme!

Navn*
E-mail*
Website
Kommentar*
Kommentér