Marina Eiland

Hej og velkommen til min blog! 

Jeg hedder Marina Eiland er 30 år og bor med min elskede mand Christian i vores dejlige hus med have i Sorgenfri i Nordsjælland.

Her kommer jeg til at dele ud af det jeg holder aller mest af at lave. Om det er i køkkenet, haven, rejse eller andre oplevelser. Men lad mig være ærlig. Der kommer klart til at være overvægt af opskrifter. Så jeg ikke selv bliver overvægtig, forsøger jeg også at finde på sundere alternativer i det søde køkken, men jeg er en sucker for sukkerholdigt bagværk. 

Du er velkommen til at lade dig inspirere af de forskellige indlæg på bloggen, det er derfor den er her. Men vær venlig at linke til min blog. Billederne tilhører mig og brug af dem vil være brud på ophavsretten. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Vegansk chokoladekage

Min mand og jeg har et vennepar, som sammenlagt med deres børn, har rigtig mange fødevareallergier. Vi taler bla. om laktose, diverse nødder, gulerødder, æg og bananer. Bananer er noget, man kan erstatte æg med, men det går heller ikke her. Derfor kan det give enhver garvet husmoder grå hår at finde på noget til tebordet, som alle kan sætte tænderne i. Jeg synes dog, at det kan være meget sjovt og lærerigt at prøve at løse sådan en opgave. Derfor har jeg ledt internettet tyndt indenfor veganske kager, da disse lever op til kravet om ingen laktose og æg.

Jeg tænkte, at det skulle være en kage for hele familien, og den skulle ikke være mere speciel, end at man kan lave den ud fra, hvad man normalt har i sit køkken. Valget faldt derfor på en chokoladekage. Jeg har testet flere opskrifter og fundet frem til min egen, som jeg synes kommer så tæt på en klassisk chokoladekage som muligt. Den har en rig smag af kakao og er dejlig svampet. 

Denne opskrift passer til en springform på 22 cm. i diameter. 

Ingredienser

2,5
dl.
havremælk (ris- eller soyamælk kan også bruges)
1
tsk.
eddike
170
g.
sukker
4
spsk.
rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
2
tsk.
vaniljesukker
160
g.
mel
80
g.
kakao
3/4
tsk.
natron
1/2
tsk.
bagepulver

Glasur

8
spsk.
flormelis
2
spsk.
kakao
2
spsk.
vand

Fremgangsmåde

Start med at tænde for ovnen på 180 grader alm. ovn.

Pisk havremælk og eddike sammen i en skål. Tilsæt derefter sukker, rapsolie og vaniljesukker. 
Bland mel, kakao, natron og bagepulver sammen i en anden skål og sørg for at mase alle klumper ud. 
Rør herefter den tørre blanding sammen med den våde af et par omgange, til du har en ensartet dej. 

Klip et stykke bagepapir til, så det passer ned i bunden af springformen. Smør og meldrys siderne. 
Hæld dejen over i formen og hjælp den med en dejskraber til at blive godt fordelt, så kagen bager jævnt. 
Bages midt i ovnen i ca. 25 min. 

Når kagen er helt afkølet, kan den pyntes. 
Bland flormelis, kakao og vand til en tyk glasur, som ikke render af sig selv men stadig er medgørlig. 
Pyntes til sidst med mandelflager, glimmer, skovsyre, kandiserede violer eller diverse krymmel. Kun fantasien sætter grænser. 

 

Bonusinfo

Denne kage kan også sagtens bages som muffins. Bagetiden skal blot nedjusteres lidt. 
For at få en ekstra blank glasur kan man tilsætte et par dråber kogende vand i glasuren, inden man fordeler den på kagen. 

Velbekomme!

Navn*
E-mail*
Website
Kommentar*
Kommentér