Marina Eiland

Hej og velkommen til min blog! 

Jeg hedder Marina Eiland er 30 år og bor med min elskede mand Christian i vores dejlige hus med have i Sorgenfri i Nordsjælland.

Her kommer jeg til at dele ud af det jeg holder aller mest af at lave. Om det er i køkkenet, haven, rejse eller andre oplevelser. Men lad mig være ærlig. Der kommer klart til at være overvægt af opskrifter. Så jeg ikke selv bliver overvægtig, forsøger jeg også at finde på sundere alternativer i det søde køkken, men jeg er en sucker for sukkerholdigt bagværk. 

Du er velkommen til at lade dig inspirere af de forskellige indlæg på bloggen, det er derfor den er her. Men vær venlig at linke til min blog. Billederne tilhører mig og brug af dem vil være brud på ophavsretten. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Honningkagehjerter - fordej

Jeg er så småt begyndt at komme i julehumør, og i dag er der kun 1 måned til juleaften!

Jeg elsker honningkager og har glædeligt købt dem i både supermarket og hos bageren af meget svingende kvalitet. Nu må det derfor være på tide, at jeg kaster mig ud i selv at lave dem.

Jeg har snuset rundt på nettet og fundet frem til, at et korrekt honninghjerte er baseret på en fordej. Her kan man godt allerede mærke julestressen melde sig, da mange opskrifter foreskriver, at dejen ligger og modner i et halvt år! Jeg ved ikke med jer, men jeg er altså ikke i så god tid, at jeg tænker på jul midt i juni måned. Heldigvis kunne nettet fortælle mig, at der også er stor praksis i at blot lade fordejen hvile i en måned. Det kalder jeg timing. 

Så hvis du vil spise hjemmelavede honningkagehjerter juleaften efter at have forbrændt julemiddagen ved at danse rundt om juletræet, så er det ved at være allersidste udkald. Jeg har som sædvanlig ikke kunne holde mig til én enkelt opskrift men har blandet 3-4 stykker sammen til mit eget bud på julens honningkagehjerter. 

Her følger opskriften til fordejen. Den resterende opskrift på de færdige honningkagehjerter kommer til jul, når jeg skal bruge fordejen. 

Ingredienser

600
g.
hvedemel
600
g.
honning (jeg brugte flydende akaciehonning)

Fremgangsmåde

Hvedemel og honning blandes sammen i en stor skål.

Jeg startede med at røre ingredienserne hurtigt sammen med en dejskraber. 
Derefter trykkede jeg dejen sammen med er træske, da den nu ikke var så klistret at arbejde med mere.
Til sidst samlede jeg massen til en glat og ensartet dej med hænderne. 

Derefter puttede jeg den færdige fordej i en plastikbøtte med et tætsluttende låg og stillede den køligt. Fordejen skal ikke i køleskabet. Et køligt køkkenskab er fint. Jeg har min i mit viktualierum i kælderen. 

Bonusinfo

Jeg vil helt klart anbefale, at man bruger flydende honning, som akaciehonning, da det ellers vil være meget vanskeligt at blande det med melet.

Man kan med fordel bruge en røremaskine. Jeg valgte bare ikke at bruge den, da jeg godt ville have en forståelse for og føling med, hvilken dej der er tale om, når det nu er første gang jeg arbejder med den. Næste gang vil jeg nok lade min køkkenmaskine gøre det hårde arbejde. 

God fornøjelse og glædelig forjul!

Navn*
E-mail*
Website
Kommentar*
Kommentér