Marina Eiland

Hej og velkommen til min blog! 

Jeg hedder Marina Eiland er 30 år og bor med min elskede mand Christian i vores dejlige hus med have i Sorgenfri i Nordsjælland.

Her kommer jeg til at dele ud af det jeg holder aller mest af at lave. Om det er i køkkenet, haven, rejse eller andre oplevelser. Men lad mig være ærlig. Der kommer klart til at være overvægt af opskrifter. Så jeg ikke selv bliver overvægtig, forsøger jeg også at finde på sundere alternativer i det søde køkken, men jeg er en sucker for sukkerholdigt bagværk. 

Du er velkommen til at lade dig inspirere af de forskellige indlæg på bloggen, det er derfor den er her. Men vær venlig at linke til min blog. Billederne tilhører mig og brug af dem vil være brud på ophavsretten. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Brændte mandler

- med et strejf af kanel og vanilje

Glædelig 1. søndag i advent!

Vi er nu i december, og julehyggen er så småt ved at indfinde sig. Noget som for mig er indbegrebet af julehygge er at gå en tur i julepyntede Tivoli. Jeg elsker alle julelysene og de små boder. Man mødes af den karakteristiske duft af brændte mandler, som også fylder ens næsebor, når man juleshopper på Strøget. Jeg vil næsten påstå, at duften af brændte mandler er duften af jul.

Jeg har spist min del af brændte mandler gennem tiderne, men jeg har aldrig før kastet mig ud i selv at lave dem. Så det tænkte jeg var på tide. Jeg slog et smut forbi nettet og kunne konstatere, at der er bred enighed om at bruge lige dele mandler og sukker. Her følger mit forslag til rigtig julede brændte mandler. 

Ingredienser

100
g.
mandler
100
g.
sukker (alm. hvidt)
1
tsk.
vaniljesukker med top
1
tsk.
kanel med top
4
spsk.
vand fra hanen

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne hældes på en pande. Gerne en med lidt høje sider. Ikke en helt flad pandekagepande. 
Det hele røres godt sammen, så alle mandlerne er dækket af det krydrede sukkervand. Skru godt op for varmen, jeg havde den på 8 ud af 9, og rør jævnligt rundt. 

Når det begynder at boble, og sukkervandet bliver til en sirup, skal du virkelig være over den og røre hele tiden, for at det ikke brænder på. Siruppen begynder at tykne i takt med at vandet fordamper. 

Når alt vandet er fordampet, krystalliserer sukkeret igen og bliver til en tør og sandet masse. Her står du og tænker, at det er mislykkedes og lige til at smide ud. Men fortvivl ej. 

Skru ned til middelvarme. Lige så stille begynder sukkeret igen at smelte. Nu gælder det om at arbejde hurtigt. Vend godt rundt i mandlerne, så karamellen i bunden kommer op til overfladen og fordeler sig rundt om mandlerne. Når udtrykket primært er blank karamel, hældes mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Her skilles mandlerne ad med to gafler så de ikke størkner i klumper. 

Så snart mandlerne er kølet nok af, er de lige til at spise. 

Det koger op

Tyk sirup

Krystalliseringen begynder

Krystalliseret

Sukkeret begynder at smelte til karamel igen

Rør godt

Færdige mandler

Skilles ad og køler af

Man kan tilsætte alverdens smage til disse brændte mandler i stedet for kanel og vanilje. Jeg kunne godt tænke mig at prøve med brunkagekrydderier eller lakridspulver. 

Det er relativt hurtigt at bikse sådan en portion brændte mandler sammen, og de er ideelle som en lille værtindegave. 

Velbekomme!

Navn*
E-mail*
Website
Kommentar*
Kommentér