Marina Eiland

Hej og velkommen til min blog! 

Jeg hedder Marina Eiland er 30 år og bor med min elskede mand Christian i vores dejlige hus med have i Sorgenfri i Nordsjælland.

Her kommer jeg til at dele ud af det jeg holder aller mest af at lave. Om det er i køkkenet, haven, rejse eller andre oplevelser. Men lad mig være ærlig. Der kommer klart til at være overvægt af opskrifter. Så jeg ikke selv bliver overvægtig, forsøger jeg også at finde på sundere alternativer i det søde køkken, men jeg er en sucker for sukkerholdigt bagværk. 

Du er velkommen til at lade dig inspirere af de forskellige indlæg på bloggen, det er derfor den er her. Men vær venlig at linke til min blog. Billederne tilhører mig og brug af dem vil være brud på ophavsretten. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Guacamole med skyr

Dette er en dip, der kan pifte et hvert måltid op. Det er en frisk og lækker guacamole, der er knap så fed som den klassiske, idet den er lavet med skyr. Herhjemme spiser vi den til en hakkebøf eller en kålwrap med kylling. Den er også lækker sammen med diverse snacks til en velkomstdrink eller aftenhyggen. Den kan selvfølgelig også nydes til en kaloriebombe af en omgang nachos. Man skal jo nødig blive sundhedsfanatiker. 


Da jeg var yngre, blev jeg altid så irriteret på min mor, når hun ikke kunne give mig en eksakt opskrift, fordi hun lavede mad på slump. Nu har jeg måtte sande, at jeg er blevet lige så irriterende. For jeg eksperimenterer ofte i køkkenet, og når det kommer til de flydende kreationer som dips, dressinger og saucer, så bliver der blot smagt til og tilføjet krydderier, indtil jeg er tilfreds.
Derfor skal der lyde en fortærsket, men ikke desto mindre evig gyldig opfordring, til altid at smage på maden, mens den bliver til. 

To voksne mennesker kan sætte denne portion til livs. 

Ingredienser

2
modne avocadoer
ca. 4
spsk.
skyr

Smages til med:

salt
peber
citronsaft
chilipulver
hvidløgspulver

Fremgangsmåde

De to modne avocadoer deles, stenen fjernes og kødet skrabes ud med en ske. Mos avocadokødet fint med en gaffel på et skærebræt. 

Herefter blandes avocadomosen med skyren i en skål. 

Nu kommer vi så til freestyledelen. Tilsmagningen! Som sagt laver jeg guacamolen på slump, men jeg vil prøve at komme med et fingerpeg mht. mængderne. 
Det vigtigste er, at du ikke er karry med chilipulveret. Dernæst citronsaften og saltet. En del mindre peber og meget mindre hvidløgspulver......

Det er så præcist jeg kan sige det, men idéen med denne opskrift er at inspirere til, at man sagtens kan bruge skyr til at lave mindre fede dressinger. 

Bonusinfo

Når avocadokød møder ilt, oxiderer det. Dette betyder, at det efter noget tid vil blive brunt og ikke særlig appetitvækkende at se på. På trods af at der er citronsaft i guacamolen, er dette ikke nok til at forhindre oxideringen. Guacamolen kan derfor ikke laves dagen før servering uden at blive kedelig at se på. Lav den maks. et par timer i forvejen. Dæk den til og opbevar den på køl, indtil den skal spises. 

Velbekomme!

Navn*
E-mail*
Website
Kommentar*
Kommentér