Marina Eiland

Hej og velkommen til min blog! 

Jeg hedder Marina Eiland er 30 år og bor med min elskede mand Christian i vores dejlige hus med have i Sorgenfri i Nordsjælland.

Her kommer jeg til at dele ud af det jeg holder aller mest af at lave. Om det er i køkkenet, haven, rejse eller andre oplevelser. Men lad mig være ærlig. Der kommer klart til at være overvægt af opskrifter. Så jeg ikke selv bliver overvægtig, forsøger jeg også at finde på sundere alternativer i det søde køkken, men jeg er en sucker for sukkerholdigt bagværk. 

Du er velkommen til at lade dig inspirere af de forskellige indlæg på bloggen, det er derfor den er her. Men vær venlig at linke til min blog. Billederne tilhører mig og brug af dem vil være brud på ophavsretten. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Blomkålsfladbrød

Vi er nu lige midt i påsken, hvilket for manges vedkommende også betyder påskefrokoster. Man samles med familien og nyder det store kolde bord og alt hvad dertil hører af pålæg. Men hvis vi kun skal lade æggene trille og ikke os selv, kræver det måske, at man holder lidt igen med det hvide brød. 
Derfor kommer der her en opskrift på blomkålsfladbrød. Et udmærket alternativ til brød eller i hvert fald til det hvide af slagsen. Lige til at tage med til påskefrokosten. 

Ingredienser

550
g.
blomkål
8
spsk.
proteinpulver (neutralt)
4 1/2
spsk.
Fiber Husk (loppefrøskaller)
1 1/2
tsk.
salt
peber (efter temperament)
8
tsk.
tørret oregano
3
æg

Fremgangsmåde

Start med at tænde for ovnen på 200 grader alm. ovn.

Skær blomkålen i stykker, som passer ned i din blender. Blend det helt fint. 
Hæld det blendede blomkål over i en skål og tilsæt det neutrale proteinpulver, Fiber Husk og krydderierne. Bland denne tørre masse godt. 
Til sidst tilsættes æggene og det hele røres sammen til en sammenhængende klistret masse. 

Læg bagepapir på en bageplade og fordel blomkålsmassen jævnt henover hele pladen. Dette gøres nemmest ved at trykke massen ud med let våde hænder. Til sidst kan man glatte overfladen yderligere med en fugtet kagerulle. 

Bages midt i ovnen i 20 min. 
Herefter flippes det store fladbrød rundt ved hjælp af et ekstra stykke bagepapir og bages videre på den anden side i 15-20 min. 

Når brødet er kølet af, skæres det ud i den ønskede størrelse. Jeg skærer det selv ud i klassisk knækbrødsstørrelse. 

Bonusinfo

Denne opskrift indeholder 146 kcal pr. 100 g. 

Et helt almindelig størrelse blomkål plejer at være stort nok til denne opskrift. Hvis man køber økologisk, er de mindre, og man skal derfor nok beregne to. 
Denne opskrift vil også gøre sig godt som pizzabund.
Eksperimentér gerne med andre krydderier. Jeg vil f.eks. prøve med en mere spicy variant som wrap. 

Velbekomme!

 

Navn*
E-mail*
Website
Kommentar*
Kommentér